Škoda Kossuliigas play-offid käimas ja selgunud märtsikuu parimad

Lääne-Virumaa Kossuliiga annab koostöös FIFAA’ga igal kuul välja kuu parima mängija auhinna ning maikuus nimetame ka meistriliiga ja esiliiga hooaja parimad mängijad. Märtsikuus kerkis kummaski liigas, siiski esile üks mängija, kelle sooritused kuu parima mängija tiitliga pärjatud saavad.

Meistriliiga märtsikuu parim mängija on SKA/Päästekooli tagamees Oliver Reinol. Mängus KK Hito vastu virutas mees vastastele 40 silma, millest 30 olid kolmepunkti joone tagant ehk 10 kolmest!

Esiliiga märtsikuu parim mängija on “meie Toidukaubad” tugitala Egert Malts. Egerti panus märtsikuu kahes mängus meeskonna skoori oli võrdselt 25 punkti.

Kuu parimatele toimetavad liiga läbiviijad auhinnakotid kätte lähiajal.

Škoda Kossuliiga meistriliigas on algama veerandfinaal Škoda Rakvere (põhiturniiri neljas) ja Rakvere Spordikooli (põhiturniiri viies) vahel. Tee otse poolfinaali on lunastanud põhiturniiri võitja Simuna SK, kes kohtub poolfinaalis just veerandfinaali võitjaga. Veerandfinaali võitja selgub süsteemis „kahest parem“ kokkuvõttes, kusjuures esimene mäng toimub madalama asetusega meeskonna koduväljakul. Tee otse poolfinaali on lunastanud SKA/Päästekool (põhiturniiri teine) ning KK Hito (põhiturniiri kolmas), lähevad omavahel kokku. Poolfinaalid mängitakse 2 võiduni, kusjuures 1. ja vajadusel ka 3. mäng toimuvad kõrgema asetusega meeskonna koduväljakul. Finaalpäev Rakvere Spordihoones on planeeritud 4.mai 2024. Hetkel on mänguajad kokkuleppimisel värske info siit: https://virukorvpall.ee/kalender/meistriliiga-ajakava/

Esiliigas on selgunud põhiturniiri võitja, kelleks on Lüganuse, kes läheb otse poolfinaali ja kohtub seal veerandfinaali paari meie Toidukaubad vs Haljala NGU võitjaga. Esmene mäng on ka antud paaril peetud ja selle võitis Haljala NGU tulemusega 91:69. Seega on kordusmatsiks 22 punktine edu sees. Mõne sõnaga ka mängust: Mängu algus oli “meie” poolt unine, 4.minutil leidsid “meie” mängijad ennast tagaajaja rollis 2-10. Veerandi lõpuks muutust ei toimunud ehk külaliste eduseis 26-14. Teise veerandi 10.minutiga üritasid “meie Toidukaubad” vastastele lähemale jõuda, kuid tulutult. Poolaeg NGU-le 44-32. Kolmandal veerandil järgnes see, mis meie mängu läbi hooaja iseloomustab – totrad pallikaotused vs vastaste lihtsad korvid. 3.minutiga viskas vastane 11-0 ja seis tablool 32-55 Haljala NGU-le. Korraks tekkis ka Toidukaupadel võimalus ,vastati marulise spurdiga 14-2 ja ühtäkki oldi mängus tagasi, skoor 46-57 NGU-le. Seejärel võttis NGU time-outi ja väljakule tulid justkui teised mängumehed. Külalised paugutasid järjest 9.punkti “meie” 2 vastu ja taaskord oldi 20.punktilises kaotusseisus 48-66. Viimase veerandi 6.minutil oli veel seis 63-75, kuid see oli ka kõik. Haljala NGU pani käigu juurde ja juba mitmendat korda mängu jooksul tehti minispurt 10-0 ehk seis 63-85 ja sellega oli ka mäng tehtud. Lõppskoor 69-91. Kõik ei ole veel loomulikult kadunud aga rõõmustamiseks “meie Toidukaupad” meeskonnal pole, sest ees ootab ränkraske ülesanne tulla -22 august välja!  Kordusmäng toimub sellel laupäev so 06.04.2024.a. kell 16.00 Haljala Kooli võimlas. Teised veerandfinaal paari mängud olid samuti ühepoolsed,  kus RSK sPORTKUNDA alistas Kadrina Karude noored mängumehed tulemusega 110:80. Juba täna õhtul Kunda Spordihooones algusega kell 19:00 korduskohtumine. Sõmeru alistas Tapal sealse Linna korvpallimeeskonna tulemusega 98:68 ning mängib täna korduskohtumise kell 19:30 Sõmerul. Paaride võitjad lähevad omavahel kokku poolfinaalis! Poolfinaalid mängitakse 2 võiduni, kusjuures 1. ja vajadusel ka 3. mäng toimuvad kõrgema asetusega meeskonna koduväljakul. Esiliiga medalid mängitakse välja päev varem 03.mai 2024 samuti Rakvere Spordihoones.

Olgem terved ja püsige lainel!

Alusta vestlust

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.