Erkki Sillamaa

Škoda Kossuliiga jaanuarikuu parimad ja põhiturniiri hetkeseis

Lääne-Virumaa Kossuliiga annab koostöös FIFAA’ga igal kuul välja kuu parima mängija auhinna ning kevadel nimetame ka meistriliiga ja esiliiga hooaja parimad mängijad. Jaanuarikuus oli küll vähe mänge, kuid kummaski liigas kerkis siiski esile üks mängija, kelle sooritused kuu parima mängija tiitliga pärjatud saavad.

Meistriliiga jaanuari parim mängija on Marcus Merimaa. Värske karikavõitja jaanuarikuu keskmine punktisldo oli 33,5 punkti.

Esiliiga jaanuarikuu parim mängija on NGU Haljala tugitala Erkki Sillamaa. Erkki jaanuarikuu kahe mängu keskmine punktisaak oli 27.

Kuu parimatele toimetavad liiga läbiviijad auhinnakotid kätte lähiajal.

Škoda Kossuliiga meistriliigas on põhiturniiril pidada veel 2-4 vooru ja hetkel on meeskondade seis järgmine Simuna SK on mängitud 6 mängu ja saadud 4 võitu ja 2 kaotust, SKA/Päästekooli numbrid (5 mängu, 4 võitu ja 1 kaotust), KK Hito (5 mängu, 3 võitu ja 2 kaotust), Škoda Rakvere (6 mängu, 2 võitu, 4 kaotust), Rakvere Spordikool on hetkel tabeli viimasel real (4 mängu , 0 võitu ja 4 kaotust). Juba märtsi lõpus on algamas sõelmängud ning meistriliiga playoff toimub järgnevalt – põhiturniiri kolm paremat meeskonda pääsevad otse poolfinaali. Veerandfinaalis lähevad vastamisi 4. ja 5. koha meeskond. Veerandfinaali võitja selgub süsteemis „kahest parem“ kokkuvõttes, kusjuures esimene mäng toimub madalama asetusega meeskonna koduväljakul. Poolfinaalides läheb põhiturniiri 1. meeskond vastamisi 4. ja 5. koha veerandfinaali võitjaga ning 2. meeskond 3. kolmanda koha meeskonnaga. Poolfinaalid mängitakse 2 võiduni, kusjuures 1. ja vajadusel ka 3. mäng toimuvad kõrgema asetusega meeskonna koduväljakul. Finaalpäev Rakvere Spordihoones on planeeritud 4.mai 2024.

Esiliigas on seis üsna pingeline ning tabeliseis hetkel näitab järgmist: RSKsPORTKUNDA (11 mängu, 8 võitu ja 3 kaotust), Lüganuse (10/7/3), “meie” Toiduakubad (10/6/4), Sõmeru (9/7/2), Haljala NGU (10/5/5), Kadrina Karud (8/1/7) ja Tapa Linna KK , kes pole veel kümne mänguga võiduarvet avanud (täna kohtuvad just tabeli kaks viimast ning ehk avaneb Tapal võimalus). Sarnaselt meistriliigaga algavad ka esiliigas sõelmängud märtsi viimastel nädalatel ning veerandfinaali pääsevad põhiturniiril 1.-7. koha saavutanud klubide meeskonnad ja mängud mängitakse alljärgnevatel põhimõtetel: põhiturniiri 1. asetus – pääseb otse poolfinaali, põhiturniiri 4. asetus – põhiturniiri 5. asetus, põhiturniiri 2. asetus –põhiturniiri 7. asetus, põhiturniiri 3. asetus – põhiturniiri 6. asetus. Veerandfinaali võitja selgub süsteemis „kahest parem“ kokkuvõttes, kusjuures esimene mäng toimub madalama asetusega meeskonna koduväljakul. Poolfinaalpaarides kohtuvad veerandfinaalpaaride võitjad alljärgnevatel põhimõtetel: 1 koha omanik läheb kokku 4-5 veerandfinaali võitjaga ning veerandfinaali võitja 2-7 kohtub 3-6 võitjaga. Poolfinaalid mängitakse 2 võiduni, kusjuures 1. ja vajadusel ka 3. mäng toimuvad kõrgema asetusega meeskonna koduväljakul. Esiliiga medalid mängitakse välja päev varem 03.mai 2024 samuti Rakvere Spordihoones.

Olgem terved ja püsige lainel!

Alusta vestlust

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.