Sõmeru korvpall

Karikavõistlustel juba üllatusi!?

Lääne-Virumaa Kossuliiga karikavõistlustel hakkavad selguma veerandfinaal paarid Kossuliiga karikavõistlustega tehti algust juba 18. septembril ning tänaseks on selgunud kahe mängu kokkuvõttes paremad – kahes paaris.

Škoda Rakvere alistas kahe mängu kokkuvõttes SK Aaspere meeskonna 5-punktilise paremusega (144:139). Esimene mäng oli kummagi meeskonna poolt tõeliselt rabe ja korvide vaene, mõlemad satsid olid hädas visketabavusega, näitena, vabaviskeid tabas Škoda Rakvere meeskond tulemusega 18/2 samas ei saa ka selles mängus kiidelda eriti parema vabavisete tabavusega SK Aaspere meeskond, kes tabas neid 12/6. Kokkuvõttes esimene mäng tulemusega 60:45 SK Aasperele. Teiseks mänguks oli Škoda Rakvere teinud omad järledused ning suuresti Marek Pritsiku 33 punkti toel võeti lõpuminutitel väärt võit tulemusega 99:79 ning edeneti järgmissse ringi. Nüüd oodatakse endale vastast paarist Võsu-Rakvere Tööriistamarket, kes oma mängud peavad vastavalt 12.10.2020 Võsu Spordihoones ja 14.10.2020 Rakvere Spordihoones.

RLV Massive ootab omale veerandfinaali vastast paarist SK KNT – Rakvere Tarvas. Selles paaris toimus esimene mäng Kundas esmaspäeval 05. oktoobril ning suure sammu edasipääsu poole tegi RSK Tarvas, kes suutis vastase nende koduväljakul alistada tulemusega 86:54. Antud mängus suutis SK KNT esimese poolaja püsida ree peal ning kaotas poolaja RSK Tarva vastu 6- punktiga (32:38). Seejärel tihendas Tarvas kaitset ja teise poolaja võiduga (48:22) võeti oma. Tarva poolelt näitas head viskekätt 26 punktiga Marcus Merimaa ning kaaslastest toetas teda Oliver Pere 15 ja Hendrik Johann Kerm 14 punktiga. Kunda meeskonna skoori eest kandsid enim hoolt Rauno Saar 18 ja Denis Takovenko 14 punktiga. Korduskohtumine toimub järgmisel kolmapäeval 14. oktoobril Rakvere Spordihoones.

Tõelise üllatuse sepistas karikavõistlustel Sõmeru meeskond, kes alistas kahe mängu kokkuvõttes meistriliigas palliva 1JVBr meeskonna seisuga 189:118. Kuigi juba ammu teame, et paberil mänge ei võideta – võis eeldada, sõdurpoiste selle aastane mängijate list on muljetavaldav (leidub hulgaliselt tugevaid eesti esiliiga mängijaid), vastupidist tulemust. Esimese mängu kodus võitis Sõmeru tulemusega 97:41, selles mängus tõi Sõmeru meeskonnale enim punkte Andres Saukas 33. Ajateenijate ridades muretses skoori eest Karl Suurorg 11. Teises mängus oli veidi rohkem pinget aga Sõmeru ei last ennast üllatada ja võttis ikkagi oma tulemusega 92:77. Olles esimeses mängus saanud suure kaotuse (56 punkti), pusisid 1JVBr poisid tublisti vastu, kuigi nende põhimehed puudusid jätkuvalt. Korduskohtumise skoorikuningad olid Sõmeru poolt vaadates jällegi Andres Saukas 23 punktiga ja teda toetas vanameister Kalju Pluutus juunior 19 punktiga. Sõdurite punktisaaki aitasid kasvatada Kevin Rajasoo 19 ja Karl Suurorg 17 punktiga. Seega ootab Sõmeru nüüd veeranfinaalis endale vastast paarist Järva-Jaani Gümnaasium – Lüganuse.

Tabeli alumises pooles on jõudnud pidada oma esimese mängu Järva-Jaani Gümnaasium ja Lüganuse, mille Ida-Virumaa külalised Maidlas võitsid tulemusega 92:50. Kuigi Järva-Jaani sats koosneb enamuses põhikooli poistest, suudeti Lüganuse meestele esimesel poolajal kõva vastupanu osutada. Teisel poolajal jõud aga rauges ja tuli teiseks kohtumiseks kaasa võtta 42 puhktiline kaotus. Meeeskondade skoori eest kandsid enim hoolt, Lüganuse poolelt Roger Kaldaru ja Risto Lindeberg vastavalt 18 ja 17 punkti ning Järva-Jaani vankrit vedas enim Uku Pilv, kes oli oma 21 punktiga üleplatsimees. Teine kohtumine on hetkeseisuga veel kokkuleppimisel.

Samas on aga selge viimane veerandfinaal paar, kus lähevad kokku sama valla meeskonnad SK Simuna ja Väike-Maarja Päästekool. Päästjad alistasid kodusaalis 1/8 finaalis “meie” Toidukaubad tulemusega 97:54. Korduskohtumisest “meie” loobus ja seega edasi päästjad. Kohtumise punktitoojad Väike-Maarja poolt Tõnis Peil 20 ja Hendry Engelbrecht 19 ning Toidukaupade satsist lisas kontosse enim punkte Rainer Talpas 15.

Karikavõistluste esimese ringi mängud peavad olema peetud hiljemalt 15.10.2020-ks, veerandfinaalid 15.11.2020-ks ja finalistid selguvad hiljemalt 13.12.2020. Esimene mäng vastaste vahel on tabelis allpool oleva meeskonna koduväljakul ning edasi pääseb meeskond kes kahe mängu kokkuvõttes on rohkem korve visanud.

Kossuliiga karikavõitja selgitatakse 18.12.2020 Rakvere Sporsihoones

Püsige lainel!

Alusta vestlust

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.