Järva-Jaani Gümnaasium/Peetri kool

Mängudenädal Kossuliigas

Põnevad kohtumised Kossuliigas kuu enne põhiturniiri lõppu jätkuvad

Eelmisel nädalal peeti Lääne – Virumaa Kossuliigas 6 kohtumist, 2 meistri – ja 4 esiliigas. Meistriliiga nädala esimeses mängus kohtusid esmaspäeval Tapal 1JVBR ja Väike – Maarja Päästekool. Mängu jääb ilmestama mittetöötav tabloo ja must, libe põrand. Kodumeeskond sai varakult hea hoo sisse, tabades 6 kaugviset  ja võites avaveerandi 28:23. Sama hooga jätkati ka teisel veerandil, visates 5 kaugviset ja minnes poolajaks juhtima 51:42. Kolmandal veerandajal jõuvahekorrad muutusid kardinaalselt. Päästekooli mängijad võtsid kaitses ennast kokku, tegid varakult vahespurdi 18:2 ja võites veerandaja 45:14. Sellega oli mäng ka otsustatud, viimane veerandaeg oli tulemuse vormistamineja võit Päästekoolile tulemusega 111:87. Mängu peale visati kokku 29 tabavat kaugviset. Tapa tiimis tegi enim skoori Raiko Kurisoo 22 ja Isak Lambot 15 punktiga. Päästekoolil 5 kaugviset tabanud Tõnis Peil 29 punkti ja Veiko Simmilt 18.

Meistriliiga teises mängus kohtusid laupäeval Maidla spordihallis Lüganuse ja Simuna SK. Esimene veerandaeg kulges võrdselt, Simunal õnnestus juhtima minna 26:24. Teist veerandaega alustas Simuna 17:4 vahespurdiga, resultatiivselt tegid pahandust Erkki ja Eerik Sillamaa. Teine veerand Simunale 29:12 ja poolajaks juhiti 55:36. Teine poolaeg muutust mängupilti ei toonud ja võit Simunale 100:83. Lüganuse poolelt tegi enim skoori Henry Tammann, visates 24 punkti, Roger Kaldaru lisas 16. Võitjate poolelt viskasid ligemale pooled punktid Eerik ja Erkki Sillamaa, vastavalt 25 ja 24 punkti.

Esiliigas tehti mängudega algust kolmapäeval, kui Tamsalus kohtusid Jakon Ehitus/Tapa ja SK Aaspere. Külalised asusid Tauri Tomsoni vabavisetest juhtima 2:0, kuid kodumeeskond võttis peagi juhtimise üle Karel Eesmaa ja Livar Libliku abiga ning avaveerand Jakonile 25:18. Teise veerandi alguses kostitas Livar Liblik vastaseid seitsme järjestikuse punktiga, Aaspere mänguvankrit aitasid ree peal hoida Mihkel Kersalu ja Hugo–Martin Toming. Teisel veerandil sai Aaspere mängust vaid 2 korvi, vabaviskeid tabati aga 13/9 ning poolajale mindi Jakoni eduseisul 51:31. Kolmandat veerandit alustas Jakon 11:3 spurdiga ning enne viimast veerandaega juhiti 73:44 ja kogu mäng võideti 97:64. Võitjate poolel viskas Karel Eesmaa 23 ja Livar Liblik 17 punkti. Kaotajate poolel tegi aktiivse mängu Eesti esiliigas karastust saav Mihkel Kersalu, visates 28 punkti, sellest 2 kaugviset ja vabaviskeid tabades 15/14. Hugo–Martin Toming ja Oliver Reinol lisasid võrdselt 11 punkti.

Neljapäeval kohtusid Kundas SK KNT ja Ilves Transport. Mäng algas võrdsete heitlusena, kus kummalgi tiimil ei õnnestunud ette rebida.  Avaveerandi lõpus tabas Taavi Eesalu kaugviske, viies Ilvese juhtima 19:16. Teisel veerandil tugevdas Ilves tunduvalt kaitset, lastes SK KNT-l veerandaja viimasel neljal minutil visata vaid 1 punkti vabaviskest, vastates ise 14 punktiga. Poolaeg Ilvesele 46:29. Kolmandal veerandajal  elavnes ka noorte Kunda poiste mäng, kruviti mängutempot kiiremaks ja saadi rohkem lihtsaid korve ja tabati hästi kaugviskeid. KNT alustas veerandit Märt Aiti ja Sten Pobbuli 3 järjestikuse kaugviskega, lisaks korvid Janar Sädemelt ning võideti veerand tulemusega 25:19. Neljas veerand algas Tarvo Kruupi 2 lähiviskega ning Indrek Akseli kaugviskega, viies Ilves Transporti juhtima 72:56. Tundus, et mäng on tehtud, kuid KNT noormehed nii ei mõelnud. 5 minuti jooksul tabas SK KNT 4 kaugviset, kahese ja vabaviske, ning minut enne lõppu oli tablool 71:72 külalistele. Seepeale tehti kahel korral järjest viga Ants Rouhijainenile, kes tabas vabaviskeid 4:3 ja vormistas napi võidu Ilves transportile 75:71. KNT poolel viskas 4 kaugviset tabanud Sten Pobbul 21 punkti ja mitmekülgse mängu teinud Janar sädeme 20 punkti. Ilvese poolelt viskas Rivo Täheste 19, Indrek Aksel lisas 16 ja Ants Rouhijainen 13 punkti.

Reedeses mängus kohtusid Sõmeru ja “meie” Toidukaubad. Meie saabus mängule kaheksakesi, puudusid paar põhimeest, kes olid samal ajal Eesti esiliiga mängul. Sõmeru võttis varakult hea hoo üles peamiselt Argo Höövelsoni ja Arlis Krikki korvidest, seisult 2:5 tehti vahespurt 21:4 ja võideti avaveerand 23:9. Teine veerand visati samuti 23 punkti vastaste 15 vastu ja poolajale mindi Sõmeru 46:24 juhtimisel. Teisel poolajal mängupilt ühtlustus, kuid sissemängitud edu ei kahanenud ja lõppskooriks kujunes 82:61 Sõmerule. Sõmerul said käe valgeks kõik 12 platsil käinud mängijat. Enim skooris Arlis Krikk 22 punktiga, Madis Kerge lisas 13. Toidukaupade poole pealt viskas Rainer Talpas 15, Raigo Pärs 14 ja Mardo Mäeots 13 punkti.

Nädala viimases esiliiga mängus kohtusid Järva – Jaani ja Škoda Rakvere. Ühepoolseks kujunenud mängu avaveerandi võitis Škoda 26:14, poolajaks juhiti 57:22 ja lõppskooriks kujunes 108:54 Škoda Rakverele. Kodumeeskonna skoori eest hoolitses tavapäraselt Raigo Prants, visates 29 punkti, Viljar Pennert lisas 9. Škoda resultatiivseim oli Mario Mõik 22 punktiga, Marek Pritsik lisas 17

Püsige lainel

Lääne–Virumaa kossuliiga!

Alusta vestlust

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.