meie toidukaubad

Kossuliigas mänge igale maitsele

Lääne – Virumaa Kossuliiga nädala kokkuvõte 13.01-19.01.2020

Eelmisel nädalal peeti Kossuliigas 6 kohtumist, millest 2 meistri – ja 4 esiliigas. Esmaspäeval kohtusid Rakvere Rahu Hallis RSK Tarvas ja vaid 7 mängumehega Väike – Maarja Päästekool. Seitsmendaks minutiks juhtis Päästekool 18:11, kuid Tarvas suutis vahet vähendada suuresti tänu Martn Laandu resultatiivsele mängule (13 punkti esimesel veerandajal) ja 1 veerandaeg Päästekoolile 24:23. Teisel veerandajal õnnestus Päästekoolil Veiko Simmi ja Markus Laanemetsa juhtimisel viia Päästekool poolajaks ette 53:43. Kolmandal veerandajal suutis Tarvas Marcus Merimaa juhtimisel vahet vähendada ja viimasle veerandile mindi Päästekooli kolme punktilises eduseisus 75:72. Tarvasel õnnestus südi tegutsemise järel viik välja võidelda ja ka juhtima minna 34ndaks minutiks 83:82. Kimpus oldi vigadega, kus kolm esiviisiku mängijat langesid 5 veaga välja. Päästekool polnud veel oma lõpliku sõna öelnud, hästi tegutses nii kaitses kui ründes Veiko Simm, kes mängu lõpufaasis viskas kolm korvi järjest ja see oli piisav, et tuua Päästekoolile võit tulemusega 94:89. Tarvase skoori eest hoolitses tavapäraselt Marcus Merimaa 26, Oliver Pere 15 ja Martin Laandu 13 punktiga. Päästekoolil tõi enim punkte Veiko Simm 26, Markus Laanemets ja Rauno Tikko lisasid võrdselt 22 punkti.

Teises meistriliiga mängus kohtusid neljapäeval Tapal 1JVBR ja Lüganuse. Mängu algusega pidi ootama ligemale 15 minutit kuna lauakohtuniku pult ei hakanud tööle. Siinkohal suured tänud Olev Soolepile, kes vajalike instrumentidega võttis puldi lahti, leidis ja parandas vea ning mäng sai alata. Sõdurid alustasid 8:0 spurdiga. Lüganuse tabas esimese korvi mängust 4ndal minutil Henry Tammanni lähiviskest. Esimene veerandaeg kodumeeskonnale 20:13 ja poolajaks juhiti 45:32. Sõdurid paistsid silma hea füüsilise ja meeskondliku tegutsemisega. Lüganusel oli seekord  suuri raskusi palli korvi toimetamise ja meeskondliku mängu leidmisel. Teisel poolajal lisasid sõdurid tempot juurde, lisaks tabati erakordselt hästi kaugviskeid (kokku 15, millest 11 teisel poolajal). See oli Lüganusele liiast ja lõplik skoor tablool 104:67 1JVBR meeskonnale. Sõduritel tegi enim skoori Riko Roosnurm 29 ja Tauri Miggur 19 punktiga. Lüganuse eest viskas Henry Tammann 19 ja Erik Raud 15 punkti.

Esiliiga mängudega tehti algust kolmapäeval. Väike–Maarjas, kus  kohtusid Ilves Transport ja Jakon Ehitus/Tapa. Ilves alustas mängu 7:2 spurdiga ja võitis avaveerandi 18:10 ning juhtis poolajaks 35:27. Kolmanda veerandi alguses viskas Jakoni eest Karel Eesmaa järjest 10 punkti, tuues tiimi mängu tagasi ja viimasele veerandile mindi Jakoni juhtimisel 53:50. Rivo Tähestelt kolmene ja Jaanus Valgult kahene viis Ilvese juhtima 55:53. Lisaks tehti seejärel 12:5 vahespurt ja lõppskooriks 75:66 Ilvesele. Kodumeeskonna skooritegemise eest hoolitses Rivo Täheste 22 ja Jaanus Valk 18 punktiga. Jakoni poolel viskas  Karel Eesmaa 24 ja Ergo Sildmetsa 13 punkti.

Teine esiliiga mäng peeti samuti kolmapäeval, kus Rakvere Spordihallis kohtusid Tööriistamarket ja Meie Toidukaubad. Kodumeeskond alustas kohe väga intensiivse kaitsemänguga, mis tõi ka edu, 6ndaks minutiks juhiti 11:1. Seepeale kosus ka Meie ja avaveerandi võit Tööriistamarketile 20:11. Mängu ilmestas lihtsad eksimused, pallikaotused, tehniline praak, seda mõlemalt tiimilt. Poolajale mindi Tööriistamarketi 39:33 juhtimisel. Kolmandal veerandil vähendas Meie vahet veelgi, seda tänu suuresti Raigo Pärsi ja Aaron Kiige resultatiivsele mängule. Skoor enne viimast veerandaega 56:56. Tööriistamarketil võttis skooritegemise enda peale Mart Johannes Pariis, kes viskas 7 punkti järjest, viies kodumeeskonna ette 63:60. Meie poolel Ando Vainjärvelt ja Aaron Kiigelt korvid ning 1 vabavise Ralf Satsilt ja taas viigiseis 65:65. Markus Mikenbergilt 1 tabav vabavise ja korv Kevin Kellolt viisid Tööriistamarketi ette 68:65. Seepeale tabas Aaron Kiik mõlemad vabavisked, lisaks veel 1 korv ning mängu lõpetas Raigo Pärsi 2 tabavat vabaviset ja raske võit Meie Toidukaubale 71:68. Tööriistamarketil viskas Mart Johannes Pariis 16, Markus Mikenberg ja Romet Ritari lisasid 10 punkti. Toidukaupadel viskas Aaron Kiik 15, Raigo Pärs 14 ja 1990ndate üks Virumaa parimaid snaipreid Rein   Ilves 13 punkti.

Neljapäeval kohtusid Kundas SK KNT ja Škoda Rakvere. Kunda noored võtsid juhtohjad kohe enda kanda ja võitsid avaveerandi 25:10 ja poolajaks juhiti 47:33. Škoda poolel jäi rünnakute lõpetamine põhiliselt kahele mängumehele: Magnar Martinsile ja Jagmar Kraavile. Kundal jagunes rünnakute lahendamine tunduvalt ühtlasemalt. Teise poolaja võitis SK KNT 36:32 ja kogu mängu 83:65. Kunda eest viskas ainsana kahekohalise arvu punkte Sten Pobbul, 21. Üheteistkümnest platsil käinud mängijast sai käe valgeks koguni 10 mängijat. Škoda rünnakut vedasid Magnar Martins 24 ja Jagmar Kraav 17 punktiga.

Esiliiga viimane mäng toimus Haljalas, kus SK Aasperele tuli vastaseks Järva–Jaani Gümnaasium/Peetri Kool. Ingmar Toomejõe kostitas vastaseid  15 punktiga, avaveerand SK Aasperele 24:15 ning poolajaks juhiti 52:28. Järva – Jaani skooritegemine selles mängus jäi peamiselt ühe mehe, Raigo Prantsi õlgadele. Teisel poolajal jätkas kodumeeskond usinalt skooritegemist ja lõppseis tablool 117:57. Ingmar Toomejõelt 32 ja Virmo Tammemäelt 27 punkti. Järva – Jaani poolel viskas Raigo Prants 40 punkti nende 57st.

Lääne – Virumaa Kossuliiga

Püsige lainel!

Alusta vestlust

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.