MEISTRILIIGA: RSK Tarvas I võõrustab RLV Massive’it

Meistriliiga mängunädal toob endaga kaasa kolm kohtumist, millest põnevaim on RSK Tarvas I ja RLV Massive vastasseis.

RSK Tarvas - RLV Massive
Kas Roman Konontšuk ja RLV Massive suudavad taaskord Tarvase selja prügiseks teha? (foto: Ain Liiva)

T 12.12 18:30 RSK Tarvas I – RLV Massive
Meeskonnad on sel hooajal juba kahel korral kohtunud, sest karikasarja loos viis kaks kanget kokku juba esimeses ringis. Toonastes mängudes jäi kahel korral peale Haljalala meeskond – esmalt Rakveres 72:66 ja teises mängus Haljalas 79:71.

RSK Tarvas on värskelt täiendanud oma ridu Tallinna Kalev/TLÜ meeskonna ridades pallinud kogenud Renato Lindmetsaga. Mees on Tarvase ridades juba ka debüüdi teinud, kui reedeses Saku II liiga kohtumises kogus 6 punkti ja 6 lauapalli. Vahepealsest vigastusest on taastunud ka Illimar Pilk.

RLV Massive pole sel hooajal veel kaotusekibedust tunda saanud, viimati alistati võõrsil mängleva kergusega 117:53 Tamsalu/JaKon Ehitus. Eeloleval laupäeval on meeskonda ees ootamas karikafinaal ning Tarvas on kahtlemata väga hea proovikivi, et näha, kuidas laupäevaseks tiitliheitluseks valmis ollakse.

Sügisesed mängud näitasid, et tegemist on võrdsete vastastega. Saab näha, kas Tarvas suudab Massive’ile hooaja esimese kaotuse “kinkida”.

K 13.12 18:30 RSK Tarvas II – Väike-Maarja Päästekool
RSK Tarvas II meeskond alustas meistriliigat bravuurikalt, sest võõral väljakul pandi tulemusega 95:86 selili valitsev meister Kadrina Karud. Noortele pallivõluritele tõi edu väga meeskondlik tegutsemine, sest kahekohalise punktiskoorini jõudis koguni kuus mängijat.

Väike-Maarja Päästekool valmistub samuti laupäevaseks karikafinaaliks. Kuigi testturniiril oli Päästekool omavahelises kohtumises parem 69:53, näitas eelmine ring, et Vaido Rego hoolealuseid ei tohi vastasena alahinnata. Päästekool on värskelt ka ridu täiendanud – meeskonnaga on liitunud aastaid tagasi Simuna Ivaxis tegusid teinud Taago Pikas.

Kuigi Tarvas II mängib kodusaalis, on selle mängu soosik siiski kogenum Päästekooli meeskond.

N 14.12 19:45 Kadrina Karud – Simuna SK
2017. aasta viimane meistriliiga mäng leiab aset neljapäeval Kadrinas, kui kohalikud Karud võtavad vastu Simuna Spordiklubi meeskonna.

Nagu juba eelnevalt mainitud, pidid Karud möödunud voorus tunnistama RSK Tarvas II paremust. Valitsev meister on neljast mängust kogunud 1 võidu ja 3 kaotust, mis annab turniiritabelis alles 6.-8. koha. Möödunud nädalal täiendati ka meeskonna koosseisu – juba eelmises kohtumises jooksid väljakule Uku Kams (liitus SK Aasperest) ja Marting Murumägi (varem Ekonet Eesti, kuulus Karude koosseisu ka mullu).

Simuna Spordiklubi meeskond on neljast mängust võitnud pooled, millega jagatakse turniiritabelis 3.-4. kohta. Möödunud nädalal saadi valus viimaste sekundite kaotus 1JVBr meeskonnalt, kui võõrsil jäädi alla 72:74.

Tuleb taaskord väga tasavägine heitlus. Tabeliseisu põhjal võiks favoriidiks pidada Simuna meeskonda, kuid kodusaali tugi ja pikem pink peaksid eelise andma Karudele.