Erik Kaasik

Vinni Tammed peatas Simuna Ivaxi pika võidujada

Esiliiga teises ringis seni kaotuseta püsinud Simun Ivax teenis nädalavahetusel juurde võidu ja kaotuse, kui esmalt alistati suurelt Ilves Transport 99:64 ning päev hiljem vannuti tulises lahingus Vinni Tammedele alla 75:72.

Ilves Transpordi vastu tegi Ivax sotid selgeks juba avaperioodiga, mis kallutati kaugvisete toel enda kasuks 31:16. Teisel veerandajal aktiviseerus ka Väike-Maarja meeskond, kes teenis kümne minuti jooksul koguni 26(!) vabaviset ning vähendas poolajaks vahe 46:40-le.

Kolmandal veerandajal lükkas Simuna uue käigu sisse ning 30:11 paremusega kasvatati viimaseks veerandajaks eduseis juba 25-punktiliseks (76:41) ning lõpptulemuseks vormistati 99:64 seljavõit.

Ühtlaselt tegutsenud Ivaxi parimana tõi Erkki Sillamaa 20 punkti, Eerik Sillamaa ja Virmo Tammemägi lisasid 19 punkti. Kaotajate resultatiivsemateks kerkisid Ants Rouhijainen ning vigastusest taastunud Rivo Täheste, kes viskasid vastavalt 18 ja 17 punkti.

Rivo Täheste
Vigastuspausilt naasnud Rivo Täheste oma meeskonda võidule tüürida ei suutnud (foto: Ain Liiva)

Simuna meeskonnal pikka puhkeaega ei olnud, sest juba päev hiljem astuti võõrsil väljakule SK Vinni Tammede vastu. Vaid seitsme mängijaga Vinni meeskond haaras mängu alguses initsiatiivi ning võitis esimese veerandaja 24:20. Teise perioodi alguses õnnestus külalistel teha 9:0 spurt, mille tulemusel omakorda 29:24 juhtima pääseti. Edu siiski kaua nautida ei saadud, sest kodumeeskond võttis ohjad taas enda kätte ning võitis esimese poolaja 46:39.

Vinni meeskond suutis asjade käiku kontrollida ka kolmandal veerandajal, kui seitsmendal minutil juhiti 55:46. Järgnevad kolm minutit kuulusid aga külalistele, kes viskasid 10 vastuseta punkti, mis viis nad viimaseks veerandajaks 56:55 juhtima. Kohtumise lõpp möödus punkt-punkti heitluses, kus mõnepunktiline edu oli kodumeeskonnal. Viimasel minutil jõudis Ivax vaid punkti (73:72) kaugusele, kuid viimane sõna jäi siiski kodumeeskonnale, kes Erik Kaasiku vabavisetest väärt võidu teenis.

Tänu võidule on Vinni Tammed voor enne põhiturniiri lõppu 12 võidu ja 7 kaotusega neljandal kohal. Nii Simuna Ivax kui Ilves Transport on kogunud 11 võitu ja 8 kaotust, sama saldo on kirjas ka JaKon Ehitus/Tapa meeskonnal.

Alusta vestlust

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.