Erik Raud

Võit Simuna üle tõstis Lüganuse play-off kohale

Meistriliiga printsipiaalses vastasseisus alistas Lüganuse meeskond võõrsil lähirivaal Simuna Spordiklubi 87:77 ning kerkis play-off kohale. Kolm vooru enne põhiturniiri lõppu on Lüganusel kirjas 3 ning Simunal 2 võitu.

Väga tasavägiselt alanud mäng kulges punkt-punkti heitluses, esimese veerandaja kallutasid enda kasuks külalised, kes 24:21 juhtima pääsesid. Teise veerandaja esimese nelja minutiga suutis Simuna meeskond visata vaid kaks punkti ning see võimaldas Lüganusel vahe juba 30:23-le kasvatada. Veerandaja keskpaigas õnnestus aga kodumeeskonnal lühikese ajaga 10:2 spurt teha ning mänguseis 33:33 viigistada. Poolajale mindi Lüganuse napis 43:41 eduseisus.

Kolmas veerandaeg koosnes kahest väga eriilmelisest osast – esimeses pooles suutis Simuna visata 13 punkti vastaste 6 vastu, mille tulemusel 54:49 ette pääseti. Veerandaja teine pool kuulus aga täielikult külalistele, kes vastasid omakorda 18:5 spurdiga ning haarasid seeläbi viimaseks perioodiks 67:59 eduseisu. Viie minuti jooksul tabatud neli kaugviset tõid Simuna küll viimasel veerandajal vaid kolme punkti (66:69) kaugusele, kuid lõpus oli kindlam Lüganuse, kes kirjutas tabelisse play-off võitlust silmas pidades olulise võidu.

Vaid kuue mängijaga läbi ajanud Lüganuse koosseisus jõudis neli mängijat kahekohalise punktiskoorini, parimatena tõid Erik Raud 27, Germo Reimer 21 ning Henry Tammann 17 punkti. Simuna Spordiklubi poolel vastasid Eerik Sillamaa 23 (neist 13 esimesel veerandajal) ja Sigmar Kadastik 17 punktiga.

Lüganusel on jäänud põhiturniiril pidada veel kaks mängu ning võit Simuna üle oli play-off koha nimel võitluses väga oluline, sest neil on nüüd kirjas 3 võitu ja 7 kaotust ning Simunaga mängud 2:0, ehk võrdsete võitude juures on nad Simunaga mängudes plussis. Simunal on jäänud pidada veel kolm kohtumist ja hetkel saldo 2 võitu ja 7 kaotust. Mõlemad meeskonnad võitlevad edasipääsu nimel RSK Tarvas meeskonnaga, kel pidada samuti kolm mängu ning hetkel kirjas 3 võitu ja 6 kaotust.

Alusta vestlust

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.