Lüganuse

Uustulnuk Lüganuse statisti rolli jääda ei kavatse

Lääne-Virumaa Kossuliiga meistriliigas on sel hooajal uustulnukana osalemas ka üks Ida-Virumaa meeskond. Reinar Halliku Korvpallikool/Iisaku KK loobumisteate järel hoiab ainsana naabermaakonna lippu kõrgel Lüganuse võistkond

Aastaid Ida-Virumaa meistrivõistlustel medalite jagamises kaasa rääkinud Lüganuse võistkonnaga lähemalt tuttavaks saamiseks usutlesime võistkonna esindajat ja mängijat Risto Lindebergi ning peatreener Priit Sternhofi.

Iseloomustage palun Lüganuse võistkonda. Mis mehed olete, kust tulete ja kui kaua koos olete korvpalli mänginud?

Lüganuse võistkond on Kiviõlis ja Maidlas oma treeningutega alustanud seltskond, kellest paljud on koos mänginud juba noorteklassidest alates. Eks igal aastal toimuvad võistkonnas ka mõned muudatused, aga tuumik on aastaid sama olnud. Kindlasti on meie võistkonna puhul positiivne see, et kaasame võistkonna juurde ka noormängijaid. Mõni hooaeg on juhtunud nii, et noorima ja vanima mängija vanusevahe jääb sinna 25 aasta juurde!

Millal võistkond sündis ning milline senine ajalugu on olnud?

Alustasime mängimist Ida-Virumaa meistrivõistlustel aastast 1993 või 1994. Mõned neist mängijatest on meiega seotud siiamaani. Võistkonna nimed on olnud erinevad, kuid alati on olnud seos omavalitsustega, kes on nüüdseks ühinenud Lüganuse vallaks (ASKELE, Kiviõli, Maidla, Püssi, Sonda, Lüganuse).

Millist mängustiili teie võistkond harrastab?

Eks ikka ründavat! Kuna enamus mehi on meil enda arust kõvad kaugviskajad (mõne erandiga), siis paneme kohe peale – kui ei taba, siis vaatame edasi, mis saab või tuleme kaitsesse. Nali naljaks, aga kindlasti on iga mängija individuaalselt tugev ning kaua koos mängitud aeg annab nii kaitses kui rünnakul tugevad eeldused meeskondlikuks mänguks.

Kumb Lüganuse meeskonnas domineerib – kas soov heade sõpradega palliplatsil mõnusalt aega veeta või sportlik printsiip ehk võit iga hinna eest?

Nii kaua kui mängime meistriliigat, võtame üks mäng korraga ning kindlasti kaotama ei lähe. Mõnusalt hakkame aega veetma siis, kui võistkonna tuumiku keskmine vanus ületab 35+ – siis maandume Ida-Virumaa rahvaliigas. Ka väljaspool spordiplatsi saame võistkonna liikmete ja toetajatega kokku, et lihtsalt vabalt aega veeta, mängude analüüse teha ja uusi strateegijaid välja töötada.

Kuidas teil seni Ida-Virumaa liigas läinud on?

Parematel hooaegadel oleme võtnud nii meistritiitlid ja karikavõidud. Ilma medalita jäämine ei ole meie plaanidesse kunagi kuulunud, kuigi ka seda on siiski ette tulnud. Eelmisel hooajal saime meistriliigas 3. koha, viimane karikavõit jääb aastasse 2016, kui Ida-Virumaa liiga ajaloos esmakordselt võitsime teise liiga võistkonnana karika.

Mida ootate Lääne-Virumaa Kossuliiga uuelt hooajalt ning kas seate endale ka mingid eesmärgid?

Eelkõige ootame uusi huvitavaid vastasseise ja kogemusi, eesmärgid on realistlikud ja hooaja lõpus on näha, kuhu maandume. Kindlasti ei jää me statisti rolli, vaid pakume kõigile tugevat lahingut. Kui meestel motivatsiooni jätkub, et mängudel parimas koosseisus kohal olla, siis…

Miks otsustasite Ida-Virumaa võistkonnana Lääne-Virumaa Kossuliigaga liituda?

Eks see oli mõnes mõttes sundkäik, kuna Ida-Virumaa meistriliiga võistkondi jäi iga hooajaga vähemaks ja oli oht, et tasemele vastavat sarja ei oleks saanudki koos mängida. Samas, Eesti meistrivõistluste teine liiga on meie jaoks logistiliselt liiga keeruline.

Alusta vestlust

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.