Kevin Täpp

1JVBr soovib oma potentsiaali lõpuks meistritiitliks realiseerida

Lääne-Virumaa Kossuliiga üks ettearvamatumaid võistkondi on 1. jalaväebrigaad (1JVBr), kelle koosseis igal hooajal vahetub. Aasta tagasi oldi pikalt liiga liidripositsioonil, kuid hooaja lõpuni erinevatel mitte mängulistel põhjustel oma potentsiaali ära realiseerida ei suudetud.

Võtsime ühendust 1JVBr võistkonna esindaja Rome Kuusikuga ning põhjaliku usutluse käigus saime muuhulgas teada seda, et eelseisval hooajal on ka ühtlase koosseisuga ajateenijate meeskonnal soov oma potentsiaal lõpuks meistritiitliks realiseerida.

Eelmisel hooajal tegi 1JVBr meeskond ülivõimsa alguse, kuid oli kevadel lähedal play-off mängudelt välja jäämisele. Kas Kossuliiga hooaeg oli teie jaoks kokkuvõttes siiski õnnestumine või olid eesmärgid suuremad?

Eesmärgid olid sügisel kindlasti suuremad – arvestades eelmise hooaja komplekteeritust oli võistkonnal kindlasti potentsiaali mängida vähemalt medalile ja miks mitte ka karika peale. Põhjuseid, miks nii ei läinud, on erinevaid – kaalukaimaks ilmselt meie iga-aastane mure hooaja teise poolega, kus ajateenijate väljaõppe läheb väga intensiivseks. Päevade ja nädalate kaupa ollakse maastikul ning tihti tullakse mängule otse „põllult“, suure füüsilise kurnatuse pealt ja olles seejuures tihti päevi magamata. Eelmisel hooajal mõjutas meid kindlasti ka ühe põhimängija Sander Ramuli väljalangemine, kes hooaja teises pooles vigastada sai ning hooaja lõpuni eemal oli.

Hoolimata sellest, et sportlikus mõttes eelmisel aastal lati alt läbi jooksime, täitsime oma peamise eesmärgi kindlasti. Põhjus, miks see võistkond üldse ellu kutsutud sai, on võimalikult paljude noorte korvpallurite hoidmine selle spordiala juures ajateenistuse jooksul. See on esimene asi, mida ma igal sügisel esimesel kogunemisel meestele ütlen. Oleme alati lisaks oma võistkonna tegemistele hoolitsenud ka selle eest, et mehed, kes soovivad ajateenistuse jooksul jätkata mängimist ka kõrgemal tasemel (Eesti I ja II liiga), saaksid seda teha ja ma arvan, et ka selles suhtes võib eelmist aastat kordaläinuks lugeda.

Kui tihti ajateenijatel korvpallitreeningud toimuvad?

Üritame ideaalis trenni teha kaks korda nädalas, kuid ega hooaja peale selliseid nädalaid, kus see ka õnnestuks, väga palju ei tule. Kuna ajateenijate väljaõpe on suhteliselt intensiivne, ei ole alati kogu meeskonda kaks korda nädalas treeninguteks kokku saada võimalik. Enne kevadisi kohamänge oleme vahel teinud ka kolm trenni nädalas, kuid eelmisel hooajal seda tiheda graafiku tõttu näiteks teha ei õnnestunudki. Muidugi on ajateenijatel võimalik alati iseseisvalt treenida ja ennast individuaalselt arendada, paljud seda võimalust ka kasutavad.

Millist mängustiili 1JVBr võistkond harrastab?

Kui võrrelda meie meeskonda liiga ülejäänud võistkondadega, siis on meie näol tegemist suhteliselt noore võistkonnaga. Sellest tulenevalt on meie mängu üheks väga oluliseks märksõnaks kiirus. Üritame palli alati kiirelt rünnakule  tuua, et tekitada võimalikult palju ülekaalu olukordasid. Vahel see õnnestub ja vahel mitte nii väga. Selge on see, et kiirus peab oleme üheks meie trumbiks, sest oleme ainuke võistkond liigas, mis tuleb igal aastal põhimõtteliselt nullist kokku ning meil pole aastaid aega, et tervet rida kombinatsioone perfektsel tasemel selgeks saada. Üldiselt kasutamegi lihtsaid ja teada-tuntud liikumisi, et mängu mitte väga keeruliseks ajada. Loomulikult tingib meie üldise mängustiili ka meeskond, mis meil õnnestub igal aastal kokku saada, seega võib meie stiil aastate lõikes varieeruda. Märksõnaks on peamiselt siiski kiirus ja vastase “surnuks” jooksmine.

Mida ootate Lääne-Virumaa Kossuliiga uuelt hooajalt ning kas seate endale ka mingid eesmärgid?

Tundub, et on tulemas viimaste aastate üks põnevamaid hooaegu, kuna lisandumas on uusi võistkondi ja eeldatavalt väga tugevaid võistkondi. Uued võistkonnad on alati head, sest muudavad turniiri vaheldusrikkamaks. Mulle isiklikult tundub, et meistriliigas on sel aasta vähemalt 5-6 võistkonda, kelle kevadine meistriks tulek ei oleks väga suur üllatus. 1JVBr võistkonnast rääkides julgen praegu juba võistkonnaga liitunud mängijaid ja oktoobris liituvaid mängijaid vaadates öelda, et võistkond on vähemalt sama tugev kui eelmisel hooajal ja ilmselt ka ühtlasem. Ma olen kindel, et suutes suuri mõõnasid ja mängijate vigastusi vältida, oleme potentsiaali poolest võimelised mängima meistritiitli peale. Nagu eelmised hooajad aga näidanud on – puhtalt potentsiaali eest meistritiitleid ei jagata ja tuleb kõvasti pingutada. Kui nüüd mingi konkreetne eesmärk välja käia, siis oleksime pettunud kui nelja parema hulka ei jõua.

Kes mängivad kevadel Lääne-Virumaa Kossuliiga meistriliiga finaalis?

Väga keeruline küsimus ja nagu juba äsja välja öeldud sai, siis kandidaate finaali jagub. Kuid ma pakun, et finaalis on üks osapool RLV Massive ja ehk õnnestub meie võistkonnal viimaks ka oma potentsiaal meistritiitliks realiseerida.

Alusta vestlust

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.