Mikko Virkala

Päästekool himustab harjumuspäraselt medalite järele

Oleme Lääne-Virumaa Kossuliiga meistriliiga meeskondade intervjuudega jõudnud poole peale ning järgmisena saame lähemalt tuttavaks Väike-Maarja Päästekooli võistkonnaga, kes on viimastel hooaegadel mänginud karikafinaalis ning jõudnud ka kevadel medalimängudele.

Vahepeal aastaid liigat valitsenud kuid kahel viimasel hooajal kevadisest finaalist välja jäänud võistkonna uue hooaja eesmärkide kohta uurisime Mikko Virkalalt.

Väike-Maarja Päästekool
Väike-Maarja Päästekool võitis mullu meistriliigas pronksmedalid (foto: Ain Liiva)

Saite mullu Lääne-Virumaa Kossuliigas 3. koha, kas see oli teie jaoks õnnestumine või olid eesmärgid suuremad?

Karikas saime finaali ning seal oli mängu küll. Seega, esimese poolaasta võib õnnestunuks lugeda. Meil oli ju omajagu vigastatuid ning sügis-talvine pool oli konarlik. Kevadel, kui mehed tagasi rivis olid, hakkas mäng samuti laabuma ning poolfinaali esimesse mängu jäi nii mõndagi – meil oli see mäng juba käes, aga oma ebaõnne tõttu läks lisaajale ning edasine on ajalugu. Tegelikult jäime mulluse kolmanda kohaga ikkagi rahule, sest kolmas koht ju võidetakse. Eesmärgid olid ikka kõrged ja soovisime võita nii karika kui meistritiitli, aga möödunud hooaeg oli oma tasemelt üsna tihe – kaheksast meeskonnast kuus oleks võinud vabalt finaali jõuda.

Kas uuel hooajal jätkate suures plaanis sama koosseisuga või on tulemas ka muudatusi?

Vanadest olijatest jätkavad kõik peale Sander Klaani ja Erik Raua. Klaan läheb oma kunagise meeskonna BGM  Ehitus juurde tagasi ning Raud mängib Ida-Virumaalt Lääne-Virumaa Kossuliigaga liituvas Lüganuse meeskonnas. Küll aga teeb heameelt, et meiega taasliituvad Madis Šumanov, Livar Liblik ja Argo Höövelson, kes oma kogemustega toovad meeskonda taas uut hingamist. Üllatusi leiab ka koolipingist, sealt on meile täiendavaks jõuks saabunud eelmisel hooajal BC Kalev II meeskonnas mänginud Fredi Raba ja Räpina SK kasvandik Alvaro Krasnov.

Kumb Väike-Maarja Päästekooli meeskonnas domineerib, kas soov heade sõpradega palliplatsil mõnusalt aega veeta või sportlik printsiip ehk võit iga hinna eest?

Kuna mängime ikkagi enda tervise jaoks, siis käime ikka koos selleks, et heade sõpradega palliplatsil asja nautida ning samas ka mäng ära võita!

Kuidas Päästekooli tiimi mängijad ennast suvel vormis hoiavad ning millal algasid ühised treeningud uueks hooajaks?

Pärast kevadist finaalpäeva on mehed iseseisvalt erinevatel turniiridel osalenud ja suvel 3×3 korvpalli mänginud. Ühiselt tulime saali alles nüüd septembri alguses. Päästjad hoiavad end ju aastaringselt vormis, sooritades regulaarselt kehalisi katseid ning vahetuses olles on kõigil võimalus jõusaalis või jooksurajal sportida.

Mida ootate Lääne-Virumaa Kossuliiga uuelt hooajalt ning kas seate endale ka mingid eesmärgid?

Uuelt hooajalt loodame, et mehed oleksid terved, mängud täis põnevust ning rahvast saalis rohkem kui eelnevatel aastatel. Loomulikult oleks tore mängida karikafinaalis ning osaleda ka hooaja lõpus finaalpäeval. Kas see aga õnnestub, näeme hooaja edenedes.

Kes mängivad kevadel Lääne-Virumaa Kossuliiga meistriliiga finaalis?

Lääne-Virumaa Kossuliiga finaalis mängivad need meeskonnad, kelle mehed püsivad terved ja näitavad antud ajal parimat mängupilti. Raske on nimesid nimetada, kuna tundub, et sel hooajal on tase veel ühtlasem kui varasemalt ning võrdsete meeskondade puhul on selline ennustamine üliraske. Kerge favoriidikoorma saab panna neile, kes koguvad mängukogemust Saku I ja II liigas, sest neil on komplekteeritus selle võrra tugevam.

Alusta vestlust

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.